Marmorino

Rialto Epoca Marmo repliceert het echte gladde marmer en minerale uiterlijk met pure kalkpleisters, gewoonlijk genoemd en bekend onder de naam "Marmorino". De toepassing van Marmorino geeft een 'Bewolkt' effect zoals dat ook in echt marmer het geval is. Zo geeft het uw muur een unieke uitstraling. Het vind zijn oorsprong in het noorden van Italië in Vicenza. In deze regio wordt al jaren op dezelfde wijze Marmorino geproduceerd. Wandstyling.com is exclusief leverancier en verwerker van Rialto producten (Trieste, Italië) in Nederland. 

Rialto Epoca Marmo is ideaal om muren (binnen- en buitenoppervlakken) een natuurlijk decoratief effect te geven met een marmer look. Ook wordt het vaak toegepast als betonlook op muren. Door zijn waterbestendig, ademend en stootvast karakter is het goed toe te passen in natte ruimtes en is het een uitermate geschikt alternatief op uw muur voor wandtegels in uw badkamer. Maar we passen het ook vaak toe in woonkamers en achterwanden van keukens. Door de grote verscheidenheid aan kleurtoepassingen kun je perfect de sfeer creëren waar je naar op zoek bent. 

Download de brochure van Rialto Epoca Marmo voor meer informatie of bekijk hier alle beschikbare kleuren. 

Het materiaal

Epoca Marmo (Marmorino) is samengesteld uit gebluste kalk rijk aan magnesium, gemalen witte Carrara-marmer, natuurlijke aarden, anorganische pigmenten (van minerale oorsprong) en minerale additieven. In hoge kalkovens wordt de lokaal gewonnen kalksteen gebrand en gemalen. De gebluste kalk wordt samengevoegd met gemalen marmer en water tot een smeerbare pasta. 

Naast de traditionele Marmorino hebben we al veel creatieve toepassingen gerealiseerd zoals het toevoegen van (edel)metalen zoals goud, zilver, koper en messing. Dit geeft een unieke, luxe uitstraling. 

Duurzame en ecologische keuze 

De gebluste kalk vertegenwoordigt een derde van de ingrediënten van Rialto Epoca Marmo. Tegenwoordig wordt deze kalk volgens traditionele procedures in een oven gewonnen. Zodra het product is aangebracht op de wand, begint het vanwege de chemische reactie van deze luchtverhardende kalk een groot deel van de CO2 die vrijkomt tijdens het productieproces opnieuw op te nemen, dit is de zogenaamde carbonatatiefase. Dit heropnameproces zet het calciumhydroxide (kalk) om in calciumcarbonaat (steen).

Gebluste kalk is koploper in het heropnemen van CO2. 60-62% van de totale CO2-uitstoot wordt her-geabsorbeerd wat  de CO2 voetafdruk drastisch doet verminderen. In vergelijking, hydraulische kalk heeft een heropname van 26% en andere soorten cement niet meer dan 1%. Het kiezen van een afwerking op basis van gebluste kalk is een uitstekende duurzame en ecologische keuze.

Waterdampdoorlaatbaarheid

In tegenstelling tot coatings op acrylbasis, vormen coatings op kalkbasis, vanwege hun aard, geen film die een fysieke barrière vormt voor de overdracht van waterdamp. Integendeel, op kalk gebaseerde coatings bevorderen de uitwisseling van lucht en waterdamp door de muren. Droge wanden dragen bij aan een gezond en comfortabel leefklimaat. 

Biociden

Rialto Epoca Marmo bevat geen aanvullende biociden. De hoge pH (12,5/13,5) van een kalklaag is op zichzelf al een basis omgeving met natuurlijke antiseptische (anti schimmel) eigenschappen. Het draagt ​​bij om de woonruimtes te zuiveren en hun leefklimaat te verbeteren.

Aanbrengen van Marmorino

Het aanbrengen van Marmorino gebeurd in het aanbrengen van meerdere lagen (2 a 3 afhankelijk van het beoogde decoratieve effect). Marmorino moet altijd aangebracht worden met een kunststof of inox spaan. Het decoratieve effect komt van de hand van de meester. Er zijn verschillende decoratieve effecten mogelijk, zoals betonlook maar ook decoratieve patronen. Indien nodig, bijvoorbeeld in natte ruimtes, wordt Marmorino gewaxt (wax 15) of met een impregneermiddel behandeld. 

Ondergrond

Marmorino dient aangebracht te worden op een kalk(cement) gebonden ondergrond. Een gibs ondergrond is minder geschikt, omdat het niet waterbestendig is. 

Onderhoud van Marmorino

Het onderhoud is afhankelijk van het gebruik. Intensief gebruik vereist ook intensiever onderhoud. Indien u Marmorino toepast in uw badkamer of douche geldt dat Marmorino onderhouden dient te worden met olijfzeep. Geadviseerd wordt om een mengsel van afgedunde olijfzeep in de badkamer op te slaan in een leuk decoratief potje en een keer per week/maand de wanden te reinigen. Zo onderhoud en reinig je tegelijk en worden de Marmorino wanden er op den duur alleen maar mooier van. De olijfzeep is verkrijgbaar in onze webshop. Vermijd bijtende reinigingsmiddelen zoals gloor en middelen op zuurbasis zoals antikalk. 

Wil je zelf je muur stucen met Marmorino? 

We bieden workshops aan waar je stap voor stap leert het product en de techniek eigen te maken. 

Toepasbaarheid

Marmorino is uitermate geschikt voor het creëren van een marmer look of betonlook in uw:

Marmorino badkamer

Complete badkamer

Marmorino is een uitermate geschikt alternatief voor wandtegels in uw badkamer of wc ruimte. Er zijn geen voegen meer wat de wand(en) ten eerste optisch gezien heel rustig maakt. Marmorino is zeer geschikt om te combineren met leemfinish. 

Marmorino, badkamer, douche

Douche

Het is ook goed mogelijk om Marmorino op bepaalde plekken in de badkamer toe te passen in combinatie met bijvoorbeeld leemfinish. Marmorino is dan uiterst geschikt om toe te passen op plaatsen als de doucheruimte, de wand achter het wandmeubel of bijvoorbeeld het toiletreservoir. 

Marmorino keuken

Keuken

In de keuken is Marmorino geschikt om toe te passen als achterwand. Het geeft een rustige uitstraling omdat het een geheel is en er geen voegen zijn. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken. 

Marmorino woonkamer

Woonkamer / hal

Marmorino is ook goed toepasbaar in woonruimtes vanwege zijn decoratieve en exclusieve uitstraling. Het kan ook als eye-catcher op een schouw of ander object perfect tot zijn recht komen. 

Marmorino buiten

Buiten

Marmorino is waterbestendig en daarom ook toepasbaar buiten, mits dat het goed afwatert en onder een soort van overkapping valt. 

Marmorino, stucwerk, art,

Kunstzinnige objecten

Marmorino is goed toepasbaar op kunstzinnige objecten en je creativiteit op los te laten. 

Offerte / Workshop Marmorino

U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of als u zelf aan de slag wilt gaan met Marmorino, volg dan een workshop/cursus om het product en de techniek eigen te maken. 

OVER ONS

Wandstyling.com is een verwerker van ecologische materialen. Duurzaamheid gecombineerd met comfort en uitstraling maakt dat er unieke projecten tot stand komen. Naast het verwerken van ecologische materialen, delen wij graag onze kennis middels workshops. Tevens begeleiden en delen we onze vakkennis en ervaring aan particulieren die zelf willen bouwen met ecologische materialen.

CONTACT

Wandstyling.com
Jasmijnlaan 4
4328 KR  Burgh Haamstede
06-22528070 / 06-51244359
info@wandstyling.com

>naar de contactpagina