Geschiedenis 

Eric Jonkers is met Wandstyling.com al sinds 2008 actief in het verwerken van ecologische bouwmaterialen. In het begin richtte hij zich met name op tadelakt, leem en fresco's en al snel kwamen daar strobouw en wandverwarming en sinds kort kalkhennep bij. In 1975 begon Eric als stukadoor bij het stukadoorsbedrijf van zijn vader. In 1997 begon hij zijn eigen bedrijf in Veghel, Eric Jonkers Stukadoorsbedrijf (EJS). 

De reguliere producten gingen Eric steeds meer tegen staan doordat deze belastend zijn voor mens, dier en milieu. Daarnaast werd Eric geïnspireerd door Carl Giskes, eigenaar van Tierrafino en een van de grondleggers van ecologische materialen in Nederland. Carl Giskes heeft bewezen dat je met natuurlijke materialen hele mooie dingen kunt maken, die qua uitstraling en comfort heel goed toe te passen zijn in de hedendaagse tijd. Volgens Eric worden materialen als kalkhennep, stro en wandverwarming op dit moment nog ondergewaardeerd en verdienen deze meer aandacht bij het grote publiek. Het isolerend vermogen, de positieve gezondheidsaspecten en het comfort dat het oplevert verdienen dit! 

In de zomer van 2018 is Wandstyling.com verhuisd van Veghel naar Burgh Haamstede, Zeeland.

Missie

Wandstyling.com past natuurlijke, ecologische materialen toe om bij het bouwen / verbouwen van woningen een gezond en prettig leefklimaat te realiseren met respect voor mens en milieu.  

Vakjuryprijs 2013 & Publieksprijs 2014 

Wandstyling.com heeft door de jaren heen verschillende prijzen gewonnen met gerealiseerde projecten. In 2013 op de 'International Tadelakt Day 2013' heeft Wandstyling.com de vakjuryprijs gewonnen van de Tierrafino Fotowedstrijd 2013. Op de winnende foto (links) wordt een wand van wilgentenen met de eerste basislaag Leem ingesmeerd. Een jaar later won Wandstyling.com uit meer dan 70 inzendingen de publieksprijs van de jaarlijkse Tierrafino Fotowedstrijd 2014 met een sfeervolle foto waarin de zachte, warme uitstraling van leemstuc samengaat met een modern en klassiek grafisch detail. De rechter foto is door het publiek in Amsterdam tijden de Tierrafino Open Dag 2014 verkozen tot de winnaar. 

leem-basis-stro

Winnaar vakjuryprijs 2013

tadelakt badkamer

Winnaar publieksprijs 2014

OVER ONS

Wandstyling.com is een verwerker van ecologische materialen. Door duurzaamheid te combineren met comfort en uitstraling komen er unieke projecten tot stand. Naast het verwerken van ecologische materialen, delen wij graag onze kennis middels workshops. Tevens begeleiden en delen we onze vakkennis en ervaring aan particulieren die zelf willen bouwen met ecologische materialen. 

CONTACT

Wandstyling.com
Jasmijnlaan 4
4328 KR  Burgh Haamstede
06-22528070 / 06-51244359
info@wandstyling.com

>naar de contactpagina