Strobouw, bouwen met strobalen

Strobouw wordt in ons land nog maar op beperkte schaal toegepast. In feite is het een vorm van houtskeletbouw. Het skelet wordt bij deze bouwstijl opgevuld met strobalen. Deze strobalen hebben een hoge isolerende waarde. Met strobalenbouw kunnen de meest uiteenlopende vormen en uitstralingen gerealiseerd worden, wat terug te zien is in de diversiteit van gerealiseerde projecten in Nederland. 

Voordelen van strobouw

- strobouw is een ecologische bouwmethode met een goede isolerende werking en daardoor een gunstige energieprestatie;
- de afwerking binnen gebeurd vaak met leem en de afwerking buiten met traskalkpleister. Beide stucsoorten zijn damp-open en vochtregulerend wat het binnenklimaat positief beïnvloed. Leem en kalk kunnen goed worden verwerkt en voldoen aan de hoogste eisen van geluid en brandwerendheid. Bovendien zorgen ze voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat. 
- het stapelen van de strobalen tot volledige wanden is vrij eenvoudig. Strobouw is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die zelf willen bouwen;
- stro heeft goede isolerende en akoestische eigenschappen. 

Verwerking

De houten draagstructuur wordt inclusief dak op de funderingen geplaatst. Vervolgens kunnen onder dit afdak de strowanden worden opgetrokken. De strowand wordt gestapeld op een waterafvoerende onderconstructie. Deze onderconstructie beschermd de strobalen tegen optrekkend vocht. Het is immers van groot belang dat de strobalen niet nat kunnen worden. De wanden in stro worden vervolgens afgewerkt met een duurzame, ademende traskalkpleister. Deze pleister is weersbestendig en kan worden afgewerkt met een materiaal naar keuze zoals traskalkpleister fijn of schilderen met keim . Het lemen pleisterwerk aan de binnenzijde regelt de vochtigheidsgraad in de woning en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Offerte

U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of een bezoek brengen aan onze showroom om de mogelijkheden van strobouw te bespreken. 

OVER ONS

Wandstyling.com is een verwerker van ecologische materialen. Duurzaamheid gecombineerd met comfort en uitstraling maakt dat er unieke projecten tot stand komen. Naast het verwerken van ecologische materialen, delen wij graag onze kennis middels workshops. Tevens begeleiden en delen we onze vakkennis en ervaring aan particulieren die zelf willen bouwen met ecologische materialen.

CONTACT

Wandstyling.com
Jasmijnlaan 4
4328 KR  Burgh Haamstede
06-2252807006-51244359
info@wandstyling.com

>naar de contactpagina