Fresco, schilderen in een natte pleisterlaag

Fresco's is een eeuwenoude schildertechniek waarbij kleurpigmenten opgenomen worden in een natte kalklaag. Het wordt zowel toegepast op de wand als het plafond. Fresco wordt wel eens ten onrechte een wandschildering genoemd. Echter zijn dit twee verschillende schildertechnieken. Wandschildering is een droge schildertechniek, op een droge ondergrond. Terwijl fresco direct met pigment in een natte pleisterlaag geschilderd wordt. Het maakt een fresco bij uitstek geschikt voor een buitentoepassing. Een fresco is levendig en dynamisch en de luchtvochtigheid bepaalt de contractsterkte. 

Het proces bestaat uit een grondlaag kalkmortel opbouwend van grof naar fijn (3 lagen). De uiteindelijke laag is de kalklaag waarin geschilderd wordt. Er is ongeveer 7 uur de tijd om het schilderstuk te voltooien. In die tijd worden de pigmenten opgenomen en verstenen deze als het ware met de pleisterlaag. Omdat de tijd beperkt is om te schilderen wordt er voor gezorgd dat er een tekening beschikbaar is. Deze tekening wordt gerasterd voor het opschalen naar grotere oppervlaktes. 

Wandstyling.com heeft zelf pleisterdragers ontwikkeld op riet, jute, kalkhennep en plaatmateriaal zoals fermacell. Hierdoor is het mogelijk om fresco's te maken op een originele stoere ondergrond. Tevens is het hierdoor mogelijk om de frescoschildertechniek toe te passen op losse panelen. 

Toepasbaarheid

Fresco's zijn uitermate geschikt voor: 

fresco-buiten

Buiten

Het verschil in luchtvochtigheid zorgt voor prachtige contrast verschillen waardoor een fresco buiten nooit hetzelfde er uit ziet. 

fresco-los

Los paneel

Wandstyling.com heeft zelf pleisterdragers ontwikkeld op riet, jute, kalkhennep en plaatmateriaal zoals fermacell.

fresco-pleisterlaag

Badhuizen

Vanuit oudsher werd de fresco schildertechniek al toegepast in badhuizen. Door continue verschillen in luchtvochtigheid is een fresco in een badhuis qua contract nooit hetzelfde.

fresco-horeca

Horeca

Fresco's zijn zeer geschikt om een restaurant van een karakter te voorzien. Het heeft het eten in uw restaurant nog meer beleving voor de klant. 

Offerte / Workshop

U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of als u zelf aan de slag wilt gaan met fresco's, volg dan een workshop/cursus om het product en de techniek eigen te maken.

OVER ONS

Wandstyling.com is een verwerker van ecologische materialen. Duurzaamheid gecombineerd met comfort en uitstraling maakt dat er unieke projecten tot stand komen. Naast het verwerken van ecologische materialen, delen wij graag onze kennis middels workshops. Tevens begeleiden en delen we onze vakkennis en ervaring aan particulieren die zelf willen bouwen met ecologische materialen.

CONTACT

Wandstyling.com
Jasmijnlaan 4
4328 KR  Burgh Haamstede
06-2252807006-51244359
info@wandstyling.com

>naar de contactpagina